När många hör ordet jordbruk tänker de ofta på traktorer som plöjer åkrar och faktum är att det ligger mycket sanning i det, men samtidigt är jordbruk mycket mer än så. Det är nämligen en mycket bred bransch och möjligheterna är näst intill oändliga när det kommer till jordbruk. Totalt finns 130 000 företag registrerade inom branschen, som har jordbruk som primär eller sekundär gren. Jordbruk är en långsamt växande bransch och det blir aldrig omodernt. Dessutom skapar det många arbetstillfällen och allt fler funderar på en bransch inom just jordbruk.

Om du är en av dem som funderar på att starta upp eller köpa ett jordbruk har du sannolikt väldigt många frågor. När man startar upp ett företag är det mycket som är nytt för en och det mesta kommer man att lära sig under vägens gång oavsett hur påläst man är från början. Det finns dock en del som man kan göra för att förbereda sig, till exempel se till att ha en buffert för oväntade utgifter och ta hjälp av en revisor som ser till att alla skatter blir rätt. Ha i åtanke att jordbruk kan emellanåt vara en tuff bransch och därför kan det vara klokt från början att till exempel även öppna en gårdsbutik där man sälja gårdens produkter.

Här hittar du en mängd artiklar som du sannolikt kommer tycka är intressanta om du funderar på att köpa eller starta ett jordbruk från grunden. Det är klokt att läsa in sig på hur branschen ser ut.