take-care-of-their-animalsMånga som arbetar med jordbruk och lantbruk arbetar även med djur av något slag. Djuren är mycket viktiga för verksamheten och det är även viktigt att du tar väl hand om dem och erbjuder dem bra levnadsförhållanden. Det är viktigt att alla inhägnader och djurstallar som du har uppfyller alla krav som länsstyrelsen har satt upp. Dessa finns för att dina djur ska ha det så bra som möjligt. Det finns även många regler för vilket typ av foder som du ska mata dina djur med. Du bör ha i åtanke att det är många tillsatser och substanser som inte är tillåtna i djurets foder och det är för att de ska må bra och även människorna i slutändan. Det är mycket viktigt att du följer dessa regler för dina djur.

Det krävs att du har tillstånd för din verksamhet med djur, beroende på storlek och vilket typ av djur så kan det krävas olika tillstånd för detta. Det är viktigt att du kan ta hand om alla djuren och även ge dem bra levnadsförhållanden under hela livet. Det finns många lagar och regler som reglerar just djurhållning och om du känner att du inte har information från början kan det vara klokt att ta hjälp av en jurist för att veta vilka regler som du måste följa enligt lag. Kom ihåg att lagarna är till för att dina djur ska må bra och det kommer även att gynna dig som håller djur i det långa loppet. Friska och välmående djur producerar mer, oavsett om det handlar om mjölk, kött eller ägg.

Kom även ihåg att oavsett vad du håller för djur måste du även se till att de får vård när de behöver. Ett djur ska aldrig behöva gå lidande med en skada eller på grund av annan smärta.