take-out-loans-by-the-bankSannolikt har du stora visioner för att komma igång med ditt jordbruk och ditt företag. Du kanske till och med har hittat en riktigt fin gård där du har allt du behöver för att komma igång. Det är dock få människor som kan betala de summor som krävs för att köpa en gård direkt ur egen ficka. Därför är det vanligt att man tar lån av banken. Du bör vända dig till banken i ett så tidigt skede som möjligt. Du bör ha i åtanke att jordbruket kommer att vara mycket mer än ett företag för dig. Det kommer även att vara ditt hem, därför är det en mycket stor investering som du gör när du väljer att köpa ett jordbruk.

När du vänder dig till banken är det viktigt att du har en vision och en affärsplan framför dig. Vill du till exempel hålla ett småskaligt jordbruk eller vill du snabbt expandera för att ni ska bli stora och tjäna mycket pengar? Hur stor erfarenhet har du sedan innan av att syssla med jordbruk och vet du hur mycket det kostar att sköta en gård? Se till att ha förberett dig på dessa frågor innan du pratar med banken så är det större sannolikhet att du kommer att få ett lån av dem.

Det är klokt att ta ett större lån än själva gården kostar när du ska ta ett lån. Då har du även en buffert för oförutsedda utgifter som om till exempel ett stall behöver renoveras eller om en traktor går sönder och du måste köpa en ny. Det är viktigt att du har råd att hålla gården igång, annars är det lätt hänt att den stannar upp och då kommer du att förlora pengar på gården. Du måste kunna driva den så som du ska så de lönar sig alltid att vara noggrann innan man startar upp.